Je hebt nodig:
Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrisch).
Doe de boter, de suiker, de vanille suiker en de eieren samen in een kom. Alles samen mixen.
Dan doe je er 375 gr. zelfrijzend bakmeel bij.
Weer alles samen mixen.
Maak een bal van het deeg .
Als het deeg te nat is doe er dan flink wat zelfrijzend bakmeel bij.
Vlaaibodem insmeren met boter en zelfrijzend bakmeel er overheen strooien.
De helft van het deeg doorsnijden. Maak een een helft plat met de deegroller. Dit is voor de bodem van de taart.
Leg de bodem van het deeg in de vlaaibodem. Druk deze in de hoekjes en de stukjes die uitsteken moet je eraf halen. Die moet je op de lege plekjes duwen, als er geen lege plekjes meer zijn kunnen je de restjes het deeg voor de deksel drukken.
Doe oma’s paneermeel op de bodem tegen de nattigheid van de appels.
Pak 10 appels en schil ze snijd ze dan in stukjes doe ze in een kom en doe er 2 eetlepels suiker en een beetje kaneel bij.
Doe alles met een lepel door elkaar in de kom.
Doe alles in de vlaaibodem.
Maak het deeg voor de deksel ook plat met een deegroller en doe de deksel er op. Smeer er nog wat koffiemelk overheen en strooi er wat suiker overheen.
Zet de appelvlaai in de oven en zet deze nu op 160°C.
Haal de vlaai na ongeveer 60 min. uit de oven en laat deze afkoelen.
Laat de vlaai daarna even afkoelen. Haal daarna de appelvlaai uit de vlaaibodem en daarna smullen maar.
Ga terug naar recepten.
Copyright Wout van Laarhoven © Alle rechten voorbehouden