Tomatensoep

voor 8 personen


Je hebt nodig:

  • 4 ruime eetlepels boter
  • 1 gesnipperde ui
  • Pepermolen
  • 1klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 liter water
  • 450 ml tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 à 4 rundvlees bouillonblokken
  • Gekookte kipfilet (200 gr) en/of ei
  •  Appelmoes
  • 2 preien


Verwarm de boter in de pan en laat het lichtbruin worden.

Doe de uitjes ook in de pan en draai de pepermolen 8x in de pan.

Voeg nu de tomatenpuree toe en laat deze enkele minuten sudderen om te ontzuren.

Doe nu de bloem in de pan en meng het  geheel met de garde goed door elkaar.

Doe het koud water erbij  en het laat het geheel op hoog vuur staan. Roer het goed.

Voeg de tomatenketchup, ketjap en suiker toe.

Breng de  soep aan de kook en breng hem op smaak met de bouillonblokken en appelmoes.

Snij de prei fijn en doe het in de pan laat hem ca. 10 min. op klein vuur staan.



Ga terug naar recepten.