Arretjescake


Je hebt nodig: 

  • 4 eetlepels vanillevla
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 200 g ongezouten boter (of margarine)
  • 200 g mariabiscuits
  • Eventueel 50 g (zebra Puur en vanille) hagelslag als versiering (of iets anders om te versieren)

 

Keukenspullen:

  • handmixer
  • deegroller
  • cakeblik
  • bakpapier


Bereiden:

 

  1. Doe de vanillevla met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
  2. Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescakemengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Bewaartip:

Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.


voor Papa en Mama

 Het recept is normaal met 2 rauwe eieren. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt. Daarom gebruik ik 4 eetlepels vanillevla (2 eetlepels voor 1 ei)


Ga terug naar Recepten