Bastogne parfait

Wat heb je nodig:

  • 40 gram gepasteuriseerd eigeel
  • 45 gram gepasteuriseerd ei (heel) 
  • 100 gram suiker
  • 250 ml slagroom (ongezoet)
  • 4 bastogne koekjes
  • Karamelsaus (zie pagina karamelsaus)




Klop de slagroom tot yoghurt zet het even aan de kant.

Doe de suiker, de hele eieren en het eigeel door elkaar in een schaal en verwarm dit au bain mari tot lichaamstemperatuur (37°C)

Klop het koud tot een luchtige massa. Spatel de massa door de slagroom. Kruimel de bastognekoekjes en meng ze voorzichtig door de massa. Vul de vormpjes en zet ze in diepvries.   

Zet ze 5 á 6 uur in de vriezer. Na de 5 á 6 uur  in de vriezer kun je er karamelsaus op doen. Doe er als je het lekker vind er slagroom op en vekruimelde bastognekoekjes op.