Au bain marie
Wat is au bain marie?
Er zijn ingredënten die snel schiften of verbranden als je deze verhit. In dat geval verhit je deze ingrediënten via au bain marie.
Je verwarmt dus niet direct op het vuur, maar boven een pan met warm water.
Op die manier kan je iets geleidelijk verwarmen zonder dat het verbrand. Dit doe je bijvoorbeeld als je chocolade wil smelten.
Wat heb je nodig:
- een pan met een beetje water
- een schaal die de pan compleet afsluit
- iets om te verwarmen, bijvoorbeeld chococlade
Hoe werkt het?
- Giet een klein laagje water in een pan (bijv 2 cm)
- Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.
- Hang een kom in de pan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water in de pan raakt. Dit is een belangrijke stap want als de kom het water raakt, kan dit roet in het eten gooien.
- Leg bijvoorbeeld de chocolade in de kom en laat de chocolade smelten.
Terug naar chocolade aardbeien
Terug naar bastogne parfait